Ako som vznikla:
Celý proces začína odvážením a spracovaním hliny tak, aby v nej neboli bubliny. Potom sa oreže a následne vymodeluje tvar malého hrnčeka. Keď hlina po pol hodine trošku stvrdne, za pomoci malých písmenok sa spravia odtlačky spredu a zospodu. Hrnček potom odpočíva na poličke pár dní pokiaľ nie je úple suchý. Nasleduje uhladzovanie mokrou špongiou a dolaďovanie detailov. Po tomto kroku čaká hrnčeky prvé vypaľovanie a maľovanie (glazúrovanie). Všetky hrnčeky prejdú dvoma pomalými výpalmi, kde teplota 12 hodín stúpa a následne viac ako 12 hodín chladnú.
Je to veľká skúška trpezlivosti. Pri ručnej práci sa nikdy nedajú vymodelovať dva úplne rovnaké produkty, a práve preto je každý kúsok jedinečný.
Dopraj si aj ty kávu v šáločke, ktorá sa zaručene stane tvojou obľúbenou.
Objem šálky: cca 90-95ml (malé espresso alebo espresso macchiato)
Materiál: Hlina